Λαϊκή Συσπείρωση Χίου: Το ΣτΕ ανοίγει τον «δρόμο» για την κατασκευή υπερδομής -«φυλακής» για τους ξεριζωμένους

Λαϊκή Συσπείρωση

«Ανοιχτομάτα» στην ως συνήθως αντιδραστική κυβερνητική πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου χαρακτηρίζει την αστική δικαιοσύνη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου. Σε σχετική της ανακοίνωση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που ανοίγει τον «δρόμο», εγκρίνοντας την αδειοδότηση, για την κατασκευή υπερδομής-«φυλακής» για τους ξεριζωμένους στο Θόλος αναφέρει: «Με μια απόφαση επί της ουσίας “γραμμένη” στο υπουργικό γραφείο του Ν. Μηταράκη, το ΣτΕ αποφάνθηκε υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής για τη δημιουργία της φυλακής- υπερδομής στο Θόλος.

Υιοθετώντας ένα προς ένα το κυβερνητικό αφήγημα, για μετατροπή των νησιών μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το ΣτΕ φτάνει στο σημείο να μας πει το χιλιοειπωμένο έωλο επιχείρημα του υπουργού και της πολιτικής αυλής του, ότι φταίει το Δημοτικό Συμβούλιο, που δεν υιοθέτησε την πρόταση του δημάρχου Χίου κ. Κάρματζη να προτείνει θέση στις Μπαμπακιές, όταν οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ομόφωνες και κατά συντριπτική πλειοψηφία, ήταν μόνο για χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι για χώρο εγκλωβισμού, που ήθελαν και θέλουν η κυβέρνηση, ο υπουργός της και ο δήμαρχος Χίου κ. Κάρματζης.

Πρόκειται για μία ακόμα προκλητική απόφαση κοντά σε δεκάδες άλλες που βγάζουν παράνομες τις απεργίες, που αποφυλακίζουν δολοφόνους τύπου Κορκονέα ή καταδικασμένους βιαστές τύπου Λιγνάδη, που στηρίζεται στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των αστικών κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με δεκανίκια ή όχι, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα η εξουσία τους σε βάρος της θέλησης του λαού.

Τον λαό φοβούνται όλοι οι θεματοφύλακες της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τον λαό φοβούνται μην ξεσηκωθεί και τους σαρώσει. Όπως πριν δύο χρόνια ο χιώτικος λαός έδωσε τη λύση, έτσι θα δώσει και πάλι τη λύση επί του πεδίου, όσες δικαστικές αποφάσεις και αν επιστρατευτούν, όσες διώξεις και αν γίνουν, όσα σκονάκια και αν μοιράσει η κυβέρνηση και ο υπουργός της.

Ραντεβού στο Θόλος λοιπόν, με το σύνθημα που μας ενώνει: Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά!».

Δείτε ακόμα...