Λαϊκή Συσπείρωση: Εφαρμογή μαζικών τεστ – Αραίωση των μαθητών – Προσλήψεις εκπαιδευτικών & μόνιμου προσωπικού καθαριότητας

Λαϊκή Συσπείρωση

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών κι εκπαιδευτικών, επισημαίνουν οι εκλεγμένοι σε δήμους και Περιφέρειες με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Διεκδικούν μεταξύ άλλων την εφαρμογή μαζικών, δωρεάν και επαναλαμβανόμενων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους, αραίωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. 

Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγ. Αναργύρων – Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έστειλαν επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας τη μεγάλη ανησυχία που υπάρχει σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρότασή τους, στις αρχές Οκτώβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διεκδίκηση μέτρων για την Παιδεία, για την εφαρμογή των οποίων η δημοτική αρχή έχει την πρώτη ευθύνη. 

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια αντιεπιστημονική και ανορθολογική πολιτική παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, επιλέγοντας μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας που θα της κοστίσουν λιγότερο και όχι μέτρα που θα διασφαλίσουν την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλκίδας. Μάλιστα, «ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη στο λαό για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, από τις 15/12 και μέχρι το Σάββατο 8/1 είχαν εμβολιαστεί κάτω από 600 μαθητές στη Χαλκίδα και η αναμονή στο νοσοκομείο ξεπερνά τον ένα μήνα!», όπως σημειώνει. 

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, που με την αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας οδήγησε στην τεράστια αύξηση των κρουσμάτων τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Νομό Χανίων.

Την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων διεκδικεί και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάρου για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών. 

Δείτε ακόμα...