«Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλου Μελά: Δίκαιη ανησυχία των κατοίκων – Να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη του φαινομένου

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλου Μελά επισκέφθηκε το σημείο που ακούγεται ο υπόκωφος ήχος και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής - 17/01/2022
Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλου Μελά επισκέφθηκε το σημείο που ακούγεται ο υπόκωφος ήχος και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής – 17/01/2022

Δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, απάντηση των επιστημόνων για την προέλευση του μυστηριώδους ήχου στην περιοχή των Μετεωρών στο Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους. Πρόκειται για ένα εκκωφαντικό και υπόγειο ήχο που ακούγεται τις νυχτερινές ώρες επί έξι εβδομάδες. Άκαρπες είναι οι έρευνες που έχουν γίνει έως τώρα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παύλου Μελά χαρακτηρίζει δίκαιη την ανησυχία των κατοίκων και ζητά να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη του φαινομένου ώστε να προσδιοριστεί η αιτία. Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε το σημείο που ακούγεται ο ήχος και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής.

Σε σχόλιό της αναφέρει:

«Την δίκαιη ανησυχία των κατοίκων έχει προκαλέσει ο υπόκωφος και εκκωφαντικός ήχος που έρχεται από το υπέδαφος στην περιοχή των Μετεώρων. Συγκεκριμένα, εδώ και πάνω ένα μήνα, κάτοικοι στις γειτονιές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Υδραγωγείο που βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού, αναφέρουν ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια εξαιτίας του παραπάνω φαινομένου.

Εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τις αιτίες της ακουστικής όχλησης που συμβαίνει στην περιοχή και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εξέλιξη του φαινομένου. Άμεσα, με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών φορέων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που διαθέτουν δίκτυα στην περιοχή, χρειάζεται να προβούν στην ολοκληρωμένη μελέτη του φαινομένου, τον ακριβή προσδιορισμό των αιτιών και της πρότασης άμεσων μέτρων.

Ήδη, η όχληση που έχει προκληθεί στους κατοίκους είναι μεγάλη, πόσο μάλλον η εξέλιξη της, με άγνωστες ακόμα τις συνέπειες στο άμεσο διάστημα.

Τη θέση αυτή μετέφερε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλου Μελά, Μ. Παλάντζας στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας της δημοτικής διοίκησης του Δήμου για την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών για την επίλυση του ζητήματος. Μάλιστα, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκε στο σημείο των γεγονότων συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η μεγάλη ανάγκη για ολοκληρωμένη χαρτογράφηση και γνώση όλων των πιθανών αιτιών που μπορεί να προκαλέσουν ζητήματα που άπτονται πολιτικής προστασίας.

Άλλωστε, και το προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώθηκε ότι η περιοχή είναι ευάλωτη σε φαινόμενα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον, όπως πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις και εγκαταλελειμμένες περιοχές μέσα στον αστικό ιστό (π.χ. πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου), πλημμύρες με την απώλεια, μάλιστα, ακόμα και μίας ανθρώπινης ζωής, συνέπειες από πιθανό βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης εξαιτίας της γειτνίασης του εργοστασίου του ΤΙΤΑΝ με κατοικημένες περιοχές κ.ά.»

Δείτε ακόμα...