Λαϊκή Συσπείρωση: Τώρα μέτρα προστασίας της υγείας των νεοσύλλεκτων στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη
Φώτο Αρχείου / Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Τα προβλήματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στη Τρίπολη έθεσε προχθές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας.

Ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει για να αρθούν οι απαράδεκτες συνθήκες υγειονομικής φροντίδας και διαβίωσης, που εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο της σωματικής και ψυχικής υγείας των νεοσύλλεκτων.

Τα πάνω από 200 κρούσματα κορονοϊού στο στρατόπεδο εγκυμονούν κινδύνους όχι μόνο για τους στρατευμένους αλλά και για τους μόνιμους ένστολους και συνολικότερα το λαό.

Απαίτησε τώρα:

  • Να σταματήσουν να συμπεριφέρονται στους νεοσύλλεκτους που νοσούν με τριτοκοσμικές συνθήκες σαν να είναι έγκλειστοι! Να αφαιρεθούν άμεσα τα κάγκελα από τις εισόδους των θαλάμων που βρίσκονται οι ασθενείς!
  • Για όσους νοσούν να παρακολουθείται η πορεία της υγείας τους σταθερά όλο το 24ωρο από γιατρό, να σιτίζονται με βάσει τις οδηγίες των γιατρών και να θερμαίνονται οι ξεχωριστοί θάλαμοι στους οποίους πρέπει να νοσηλεύονται όλο το 24ωρο.
  • Να πραγματοποιηθούν τακτικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους και το μόνιμο προσωπικό της μονάδας.
  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση όλων των κτιρίων του στρατοπέδου, από εξειδικευμένο συνεργείο.
  • Να χορηγηθεί δωρεάν ο απαραίτητος αριθμός μασκών υψηλής προστασίας σε όλο το προσωπικό σύμφωνα με τις επιστημονικές κατευθύνσεις.
  • Να αραιώσουν οι θάλαμοι που κοιμούνται οι νεοσύλλεκτοι και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους, όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια.
  • Να ενημερωθούν για τον εμβολιασμό οι νεοσύλλεκτοι σε όλη τη χώρα από υγειονομικό προσωπικό και να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός τους».

Δείτε ακόμα...