«Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου: Ο λαός να οργανώσει τον αγώνα του και να απαιτήσει μέτρα για την προστασία της ζωής του

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στο λαό του Βόλου να οργανώσει τον αγώνα του και να απαιτήσει μέτρα για την προστασία της ζωής του.

Όπως αναφέρει: «να μην περιμένει από τα πάνω, αλλά να δυναμώσει τον αγώνα, στοχεύοντας τον κύριο ένοχο: Το κράτος και τις κυβερνήσεις του, τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν τις πολιτικές που βάζουν στο ζύγι τις ζωές μας και τα κέρδη των λίγων.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πολλά ακούγονται μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία “DANIEL” και στην περιοχή μας για να συγκαλυφθεί η ανικανότητα του αστικού κράτους, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Από το βολικό άλλοθι της λεγόμενης κλιματικής αλλαγής, τους λαϊκισμούς του Αχ. Μπέου έως τις επιστημονικές διαπιστώσεις των «ειδικών» περί «θεομηνία της χιλιετίας»!

Και εύλογα αναρωτιόμαστε εμείς οι αδαείς. Και πέρυσι που πλημμύρισε η πόλη, και το 2009, που είχαμε 3 νεκρούς, και το 2006, έφταιγε «ο κακός μας ο καιρός»; «Ο κακός μας ο καιρός» φταίει, που δεν υπάρχει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική μελέτη για την περιοχή του Βόλου; Που η γέφυρα του ΟΣΕ έγινε πάλι η αιτία να πλημμυρίσουν το Καπακλί και η Νεάπολη; Που το «Βαθύρεμα έπνιξε» την Ν. Ιωνία, αφού εδώ και δεκαετίες δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, τα ίδια και με τον Περιφερειακό, με την Αγριά και την Παιδόπολη; Που έχουν χρόνια να γίνουν έλεγχοι στατικότητας των γεφυρών και αντιδιαβρωτικά έργα; Οι κακοτεχνίες στους κυκλικούς κόμβους, που λειτουργούν σαν φράγματα σε κάθε νεροποντή, πλημμυρίζοντας το κέντρο; Που λίγα μέτρα από τη θάλασσα γινόμαστε «Βενετία»! Με ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο όμβριων με βουλωμένα φρεάτια;

Σταματήστε να κοροϊδεύετε το λαό του Βόλου! Το μόνο που έχετε προτεραιότητα είναι οι επενδύσεις και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η προστασία του λαού είναι «κόστος»! Προτεραιότητα έχετε τα «οφέλη» των λίγων! Της ΑΓΕΤ, της EXXONMOBIL, των «πράσινων αρπαχτικών, του τουριστικού κεφαλαίου! Έχετε τεράστιες ευθύνες! Τουλάχιστον, αν υπήρχαν κάποιες υποδομές πολύς κόσμος θα γλύτωνε από την καταστροφή.

Τώρα προέχει να διασφαλιστεί η τροφοδοσία, η κάλυψη των αναγκών σε πόσιμο νερό, σε φάρμακα, ο εφοδιασμός με νερό για την καθημερινή υγιεινή. Να χρησιμοποιηθούν υδροφόρες για τις γειτονιές που δεν έχουν νερό. Να δοθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πληγέντες. Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε δομές υγείας. Να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των ζημιών και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολουμένων και των λαϊκών οικογενειών. Να ελεγχθεί άμεσα η στατικότητα των δημοσίων κτηρίων και κυρίως των σχολείων, ιδιαίτερα σ’ αυτά που παρουσίαζαν φθορές από διαβρώσεις.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου καλεί το λαό του Βόλου να οργανώσει τον αγώνα του και να απαιτήσει μέτρα για την προστασία της ζωής. Να μην περιμένει από τα πάνω! Να δυναμώσουμε τον αγώνα, στοχεύοντας τον κύριο ένοχο. Το κράτος και τις κυβερνήσεις του, τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν τις πολιτικές που βάζουν στο ζύγι τις ζωές μας και τα κέρδη των λίγων.

Δείτε ακόμα...