Λάρισα: «Ανεπιθύμητα τα “γεράκια” του πολέμου στην πόλη μας»

Να αποσυρθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την 110 Πτέρυγα Μάχης και να μην μετατραπεί η Λάρισα σε πολεμικό ορμητήριο, ήταν το μήνυμα του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της πόλης.

Από την προηγούμενη Πέμπτη, 12 μαχητικά «F-15» της USAFE βρίσκονται στην 110 Πτέρυγα Μάχης (περισσότεροι από 200 ιπτάμενοι, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό υποστήριξης) και θα παραμείνουν στην Ελλάδα για πάνω από δύο βδομάδες, λαμβάνοντας μέρος σε σειρά από ασκήσεις και στο πλαίσιο της πρόβας πολέμου «Defender Europe 2021» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 

Μιλώντας στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Χρήστος Μπίκας, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισήμανε ότι «η ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Οι κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις έχουν στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και είναι άρρηκτα δεμένες με τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Τόνισε ότι «είναι ανυπόστατα τα ιδεολογήματα της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η εφαρμογή και διεύρυνση της κατάπτυστης συμφωνίας για τις βάσεις “…διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή”» και έθεσε τα ερωτήματα: «Από πότε η επιθετική συλλογή πληροφοριών με τα “UAVMQ-9”, αναγκαία για το σχεδιασμό των ληστρικών επιχειρησιακών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, συντείνουν στη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας; Από πότε η δράση των αμερικανικών ελικοπτέρων του Στεφανοβίκειου, που έχουν αποστολή την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που βρίσκονται με τη σκανδάλη στο χέρι ταγμένοι απέναντι από τα αντίστοιχα ρωσικά, είναι πράξη ειρηνική;»

Ο Χρ. Μπίκας υπογράμμισε ότι ο λαός της περιοχής δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πλοίων, drones σε Λάρισα και Βόλο. Γνωρίζει τι σημαίνει η περιοχή της Λάρισας και της Μαγνησίας να γίνεται στόχος – μαγνήτης επιθέσεων σε περίπτωση πολεμικών συγκρούσεων. «Το μόνο συμφέρον για τον ελληνικό λαό είναι να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας. Να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να σταματήσει η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό». είπε. «Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Τα “γεράκια” του πολέμου είναι ανεπιθύμητα στην πόλη μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.


Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...