Λάρισα: Αποχώρησαν τα αμερικανικά F-15Ε

Αποχώρηση των Μαχητικών Αεροσκαφών F-15Ε της USAFE και του προσωπικού υποστήριξης που είχαν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα
Φώτο Αρχείου / Αποχώρηση των Μαχητικών Αεροσκαφών F-15Ε της USAFE και του προσωπικού υποστήριξης που είχαν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα – Νοέμβρης 2021/ Πηγή: EUROKINISSI

Το η Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Μαχητικών Αεροσκαφών F–15Ε της USAFE και του προσωπικού υποστήριξης που είχαν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο της «CASTLE FORGE».

Κατά την διάρκεια της παραμονής των Αμερικάνικων Μαχητικών Αεροσκαφών στην Ελλάδα, εκτελέστηκαν συνεκπαιδεύσεις και με τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν αποστολές Εναέριας Μάχης, Σύνθετων Αεροπορικών Αποστολών (επιθετικών και αμυντικών), αποστολές Προσβολής – Υποστήριξης Ναυτικών Δυνάμεων, συνεργασίας αεροσκαφών επιφυλακής με Μοίρες Κατευθυνομένων Βλημάτων, καθώς και αποστολές Αεροπορικής Υποστήριξης με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ η όλη συνεργασία έγινε “στο πλαίσιο της σταθερά αναβαθμιζόμενης πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, με κοινό στόχο την συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων”. 

Σημειώνεται η αναφορά της ανακοίνωσης και στα Βαλκάνια, που δείχνει μεταξύ άλλων τη συγκεκριμένη στόχευση της αμερικανικής αεροπορικής δύναμης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα αμερικανικά μαχητικά συνόδευσαν την ναυαρχίδα του 6ου στόλου των ΗΠΑ USS MOUNT WHITNEY που φιλοξενουσε τα επιτελεία του ίδιου του στόλου και της Νατοϊκής δύναμης κρουσεως, κατα την είσοδό του στη Μαύρη Θάλασσα.

Έτσι αποδεικνύεται στη πράξη, οτι η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση – πολεμικό ορμητήριο σε βάρος ξένων λαών με τους οποίους ο ελληνικός δεν έχει τίποτα να χωρίσει. Η εκχώρηση Σούδας Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και οχι μόνο για ιμπεριαλιστικούς σκοπούς βάζει ολόκληρη τη χώρα στο στόχαστρο της Ρωσίας. 


Δείτε ακόμα...