Λάρισα: Κινητοποίηση ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

«Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από την κινητοποίηση που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, στη Λάρισα, έξω από την 110 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται αυτές τις μέρες, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. .

Οι διαδηλωτές ανέδειξαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που προσδένουν τη χώρα και την περιοχή της Θεσσαλίας, όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα τον λαό σε στόχο αντιποίνων.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ φορτώνουν με ακόμη μεγαλύτερα βάρη το λαό μας και τους άλλους λαούς. Οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες θα φορτωθούν στις πλάτες του λαού που ήδη ζει από πρώτο χέρι τον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τις διαρκείς ανατιμήσεις. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται η κλιμάκωση, το παραπέρα δυνάμωμα του αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής! Να ορθωθεί τείχος στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που μακελεύουν τους λαούς! Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις! Να μη σταλεί κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων!»

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...