Λάρισα: Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στην ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ»

Αμερικανικά F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης
Φώτο Αρχείου / Αμερικανικά F-15 στην 110 Πτέρυγα Μάχης / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της ενεργής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη μετατροπή της περιοχής σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μπλέκουν τον λαό σε μεγάλους κινδύνους, ετοιμάζεται να δώσει ο εργαζόμενος λαός της Λάρισας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, η Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο και οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τα σωματεία σε προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο κτίριό του.

Όπως είναι γνωστό, η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Χαρακτηριστικά, η 110 Πτέρυγα Μάχης αποτελεί για διάφορα χρονικά διαστήματα βάση φιλοξενίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών «MQ-Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου drones), τα οποία περιπολούσαν με επίκεντρο την Ελλάδα στο τρίγωνο Αφρική – Μέση Ανατολή – Μαύρη Θάλασσα. Αντίστοιχα, εξετάζεται η δυνατότητα φιλοξενίας των θηριωδών σε μέγεθος και εκτεταμένων δυνατοτήτων κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών «Global Hawk», ενώ πριν από λίγους μήνες εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων διενήργησε τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας του αεροδρομίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ («ΚC-135») της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΠ, τα οποία θα ανεφοδιάζουν μαχητικά αεροσκάφη.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» η Αναστασία Χατζηβασίλη, εκ μέρους του Συλλόγου Σπουδαστών ΣΕΥΠ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους φοιτητές της πόλης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για να δηλώσουν μαχητικά την αντίθεσή τους στην παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην πόλη της Λάρισας και σε όλη τη χώρα. Με την επικείμενη ανανέωση και επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις παραχωρούνται “γη και ύδωρ”, όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας στους Αμερικανούς. Χαρακτηριστικά, εδώ στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, θα μπορούν μόνιμα να είναι εγκατεστημένες οι στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις. Οι νέες βάσεις έρχονται να προστεθούν στα 4 δισ. που δίνουμε κάθε χρόνο για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς τη στιγμή που για την Παιδεία “δεν υπάρχει φράγκο”. Στις 13 αποστολές ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων. Είναι πια καθαρό πως η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική αν δεν στόχευε ταυτόχρονα στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Γι’ αυτό τα μέτρα που χτυπούν τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, την οργάνωσή της και την τιμή της δύναμής της, πάνε χέρι χέρι με τις επεμβάσεις και τους πολέμους κατά των λαών. Ενωμένοι με τους εργαζόμενους, με όλο τον λαό υψώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στη νέα Συμφωνία! Δεν τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων κομμάτων, που προσκυνούν τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ότι το ΝΑΤΟ μάς παρέχει ασφάλεια και ειρήνη».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...