Λάρισα: Στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέπτεται τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λάρισας - 17/3/2021
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέπτεται τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λάρισας – 17/3/2021 / Πηγή: Eurokinissi

Τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές στη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του είναι το Μεσοχώρι, όπου αυτή την ώρα επισκέπτεται τον καταυλισμό που έχει στηθεί και μετά θα πάει στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

Στο χωριό τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου Γιάννης Ζαρλαδάνης, οι οποίοι περιέγραψαν τα προβλήματα που υπάρχουν δύο εβδομάδες μετά τον σεισμό. 

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δαμάσι. Στις 2 το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου.

Δήλωση Δημήτρη Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε δήλωση για την κατάσταση στην Υγεία και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και τώρα» πρέπει να επιτάχτεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας. Στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: 

«Πριν λίγο καιρό λέγαμε στην κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά. Τώρα δυστυχώς έφτασε αυτό το “αργά”. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, συνάνθρωποι μας διασωληνωμένοι είναι εκτός εντατικής.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες. 

Εδώ και τώρα πρέπει να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για να βρεθούν και κλίνες να βρεθεί και προσωπικό, να ενισχύσει τον δημόσιο τομέα Υγείας». 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για τα προβλήματα των σεισμοπαθών τόνισε:

«14 μέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, βρισκόμαστε εδώ στην περιοχή για να υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων, για να παρθούν και τα άμεσα μέτρα και τα μακροπρόθεσμα που χρειάζεται η πληγείσα περιοχή. Άμεσα μέτρα που αφορούν την άμεση καταγραφή των ζημιών, έτσι ώστε να αποδοθούν οι αποζημιώσεις σε όλους χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες στο 100%. Για να δοθεί το επίδομα, που εμείς το προσδιορίζουμε στα 1000 ευρώ, ως απαραίτητο για όλους τους πληγέντες, είτε έχουν “κόκκινο”, είτε “κίτρινο” το σπίτι τους ή το μαγαζί τους, την περιουσία τους. Και βεβαίως όλες οι άλλες αποκαταστάσεις που χρειάζονται άμεσα να γίνουν όπως του οδικού δικτύου, της ύδρευσης, μαζί με την ανθρώπινη και ασφαλή διαβίωση των συνανθρώπων μας εδώ, γιατί ζουν μέσα στο κρύο, σε σκηνές. Οι κυβερνώντες έχουν υποσχεθεί κοντέινερς αλλά δεν έχουν έρθει, έχουν υποσχεθεί άλλες κατοικίες αλλά επίσης δεν έχουν έρθει.

Πρέπει να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. Και ταυτόχρονα, θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να απαλλαγούν όλοι οι κάτοικοι από τα τέλη, από φόρους, από τόκους είτε στις τράπεζες, είτε στην εφορία, να μη γίνονται κατασχέσεις, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, το Τέλος Επιτηδεύματος. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη για όλη αυτή την περίοδο της δοκιμασίας τους. Και μία σειρά άλλα ζητήματα που αφορούν είτε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να δουλέψουν και να διευκολυνθούν, είτε αγρότες που δεν έχουν πάρει ακόμη την αποζημίωση του ΕΛΓΑ για τα χιόνια του 2020 και έχει καταστραφεί η παραγωγή τους, είτε για άλλες κατηγορίες όπως είναι για παράδειγμα οι μαθητές μας ιδιαίτερα αυτοί της Γ’ Λυκείου, όπου πρέπει να υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και ποσόστωση.

Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας, εδώ στην περιοχή και του Τυρνάβου και της Ελασσόνας και της Φαρκαδόνας με προσωπικό, με υποδομές, γιατί υπάρχει και η πανδημία και βεβαίως χρειάζεται άμεσα να γίνουν τεστ, να γίνουν οι εμβολιασμοί, να μπουν αυτές οι περιοχές σε προτεραιότητα. Αυτά είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα παλέψουμε μέσα στη Βουλή, θα παλέψουμε στην Ευρωβουλή, θα παλέψουμε και στους δρόμους του αγώνα.»

Στο Δαμάσι συνεχίζεται η επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές

Το χωριό Δαμάσι, που χτυπήθηκε έντονα από τον σεισμό, ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας.

Ο Δ. Κουτσμούμπας επισκέφθηκε στον καταυλισμό με τις σκηνές και αυτή την ώρα μιλάει στους κατοίκους του χωριού.

Στο Δαμάσι τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας. 

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...