Λάρισα: Συλλαλητήριο – μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα των αγροτών

Μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα έστειλε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Φλεβάρη στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, δεκάδες τρακτέρ ξεκίνησαν από το Μπλόκο του Πλατυκάμπου με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία. Αφού διέσχισαν την πόλη, με κορναρίσματα και τις σειρήνες αναμμένες, παρατάχθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου θα παραμείνουν και όλο το βράδυ. Εκεί τους υποδέχθηκαν με δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως «εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» οι συγκεντρωμένοι αγρότες, εργαζόμενοι, φοιτητές, και συνταξιούχοι που βρίσκονταν ήδη εκεί, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στο συλλαλητήριο δεν εκφράστηκε μόνο η αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς. Στάλθηκε το μήνυμα του κοινού αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για τη θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Άλλωστε την ίδια ώρα που ο αγροτοκτηνοτρόφος αναγκάζεται να δώσει την παραγωγή του για ψίχουλα, ο εργαζόμενος και ο αυτοαπασχολούμενος έρχονται αντιμέτωποι με πανάκριβες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ όλοι τους πληρώνουν τις συνέπειες της λεγόμενης πράσινης μετάβασης και της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας.

Εκ μέρους του μπλόκου Πλατύκαμπου, ο Βαγγέλης Παπαγιαννούλης, ευχαρίστησε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης για την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα επιβίωσης που δίνει η αγροτιά μέσα από τα μπλόκα. Αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και τόνισε ότι στην επερχόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των μπλόκων της χώρας με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, οι αγρότες θα απαιτήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα αιτήματα που προβάλλουν.

Ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μετέφερε  αγωνιστικούς χαιρετισμούς εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του στην αγωνιζόμενη αγροτιά που όπως είπε, πάει κόντρα στη μοιρολατρία, που δεν λέει τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει, αλλά οργανώνεται, αντιπαλεύει με αξιοπρέπεια τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν σε βάρος της, κυβερνήσεις, ΕΕ, οι οποίες οδηγούν σε εξαθλίωση τόσο τους αγρότες όσο και τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας στάθηκε στην προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού της λαϊκής πάλης, με σταθμό την απεργία στις 28  Φλεβάρη.

Στον χαιρετισμό του, ο Άγης Τριγάζης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε στον τόπο μας, με αξιοπρεπές εισόδημα και συνθήκες ζωής».

Εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων της Λάρισας, ο Γιάννης Βελιώτης, μεταξυ άλλων στον χαιρετισμό του ανέφερε πως οι φοιτητές, που βρίσκονται αυτό το διάστημα στους δρόμους ενάντια στην ίδρυση Ιδιωτικών πανεπιστημίων στέκονται αλληλέγγυοι και στηρίζουν την αγροτιά. «Απαντάμε με τους αγώνες μας, την οργάνωση και την συλλογική διεκδίκηση που είναι αυτά που τρομάζουν την κυριαρχία πολιτική», είπε και πρόσθεσε, «κοινά τα προβλήματα μας κοινός ο υπαίτιος και κοινός και συντονισμένος θα είναι και ο αγώνας μας. Καλή δύναμη στους αγώνες σας. Φοιτητές αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά!»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...