Λάρισα: Συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/9 ενάντια στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις

Σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα ενάντια στην ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ καλούν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις και η Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Λάρισας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και την ίδια στιγμή σε στόχο αντιποίνων. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας, με μεγάλους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» αναφέρουν στο κάλεσμά τους

Η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Χαρακτηριστικά, η 110 Πτέρυγα Μάχης, αποτελεί για διάφορα χρονικά διαστήματα, βάση φιλοξενίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-Reaper της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ (κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου Drones) τα οποία και περιπολούσαν με επίκεντρο την Ελλάδα στο τρίγωνο Αφρική – Μέση Ανατολή – Μαύρη Θάλασσα. Αντίστοιχα, σε επίσκεψη του Ανωτάτου Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και διοικητή των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη έγινε έλεγχος και αυτοψία στο αεροδρόμιο της Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα της μελλοντικής φιλοξενίας των θηριωδών σε μέγεθος και εκτεταμένων δυνατοτήτων κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών «Global Hawk», ενώ πριν λίγους μήνες εταιρία αμερικανικών συμφερόντων διενήργησε τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας του αεροδρομίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ (ΚC-135) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία και θα ανεφοδιάζουν μαχητικά αεροσκάφη. Τα ενδιαφέροντα των Αμερικανών δεν περιορίζονται μόνο στη Λάρισα, αλλά επεκτείνονται και στην περιοχή του Βόλου. Στο Στεφανοβίκειο (πεζοναύτες, ελικόπτερα), στο λιμάνι του Βόλου (υποδομές για μετακίνηση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού ), στην 111 Π.Μ. στη Νέα Αγχίαλο ανέγερση νέας πτέρυγας για τη φιλοξενία Αμερικανών πιλότων.

Όλη αυτή η κινητικότητα των Αμερικανών δολοφόνων προβλέπεται στην κατάπτυστη και επικίνδυνη για το λαό «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται στρατόπεδα, στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη Συμφωνία την προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την επεκτείνει τώρα και μάλιστα με 5ετή διάρκεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καλεί τα σωματεία σε προσυγκέντρωση στις 18:30 μπροστά στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται το λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Ολοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς δεν μπορεί να προσφέρουν ειρήνη».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...