Λάρισα: Ξανά στην 110 ΠΜ τα μη επανδρωμένα MQ-9 «Reaper»

Βομβαρδιστικό UAV (Ντρόουν) MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ - Νέβάδα, ΗΠΑ - 2007
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδιστικό UAV (Ντρόουν) MQ-9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – Νέβάδα, ΗΠΑ – 2007 / Πηγή: Ethan Miller

Τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας και των στρατιωτικών εγκαταστάσεών της στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει η επανεγκατάσταση αμερικανικών μη επανδρωμένων «αεροχημάτων» (drones) του τύπου MQ-9 «Reaper» (Θεριστής), στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Τα MQ-9 «Reaper», που εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά το 2018 με τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δυνατότητες και αυτονομία να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις, μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα στο βορρά, μέχρι τη Λιβύη και το Σουέζ στο νότο, κατασκοπεύοντας και παρέχοντας εικόνα επιτήρησης σε γη και αέρα σε πραγματικό χρόνο σε όποιο στρατηγείο των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ διασυνδέονται. Επίσης, διαθέτουν πλατφόρμες εκτόξευσης πυραυλικών συστημάτων κάθε είδους.

Να σημειωθεί πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας έχει «προκριθεί» από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ και σχεδιάζεται η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πόλης προς όφελος των επικίνδυνων και αντιλαϊκών σχεδιασμών τους.

Στα μέσα του περασμένου Γενάρη, επισκέφτηκε τη Λάρισα κλιμάκιο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, από κοινού με στελέχη της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας «Environmental Chemical Corporation» και της ελληνικής «Ακτωρ», που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει, το αργότερο τον Δεκέμβρη του 2022, μια σειρά έργων, κόστους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: Καταδικάζει τη μετατροπή της πόλης σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη μετατροπή της πόλης, αλλά και όλης της χώρας, σε Νατοϊκό ορμητήριο. 

Σημειώνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά του πολέμου. Συντάσσεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο όνομα των λεγόμενων “συμβατικών της υποχρεώσεων”. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο».

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτααπασχολούμενους, τους αγρότες, τους άνεργους τους συνταξιούχους, τη νεολαία της περιοχής, σε αγώνα για τη μη κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ από τη Βουλή, να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, των κατασκοπευτικών drones από την πόλη μας, να παλέψουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και να δυναμώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Τονίζει πως «μόνο η οργανωμένη πάλη των λαών, για να γίνουν αυτοί και μόνο αυτοί νοικοκύρηδες κι αφέντες στον τόπο τους, ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, μπορεί να βάλει την σφραγίδα της στην ιστορία και να εγγυηθεί έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη και ευημερία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.»

Δείτε ακόμα...