Λασίθι: Νεκρός από θερμοπληξία 67χρονος εργάτης στις ανασκαφές στο Καβούσι

Εργάτης στη ζέστη
Φώτο Αρχείου / EUROKINISSΙ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά στο Καβούσι Ιεράπετρας, όταν 67χρονος εργατοτεχνίτης, που συμμετείχε σε ανασκαφικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στην παραλία Θόλος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, έχοντας συμπτώματα θερμοπληξίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο άνδρας νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ σε βαριά κατάσταση με αναπνευστική, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την περασμένη Τετάρτη άφησε την τελευταία του πνοή.

Με αφορμή το νέο εργοδοτικό έγκλημα, η υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαρία Κοτσιφάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά θλιβερό ένας έμπειρος και αγαπητός σε συναδέλφους και πολίτες, εργαζόμενος, που εργαζόταν για πολλά χρόνια σε ανασκαφές στην Ιεράπετρα και σε όλο τον Ν. Λασιθίου, να χάσει με αυτόν τον τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Μετά τη θλίψη που προκάλεσε η πληροφορία του θανάτου του, ακολούθησε η οργή και η αγανάκτηση για το πώς συνέβη, αφού πρόκειται για 67 χρονών εργαζόμενο που υπέστη θερμοπληξία ενώ εργαζόταν σε ανασκαφή σε ημέρα καύσωνα και μάλιστα σε ώρες που είχε απαγορευτεί η απασχόληση λόγω της θερμοκρασίας από τις 12.00 έως τις 17.30.

Πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα αφού ένας εργαζόμενος εκτέθηκε σε μεγάλες θερμοκρασίες άνω των 38oC σε -ούτως ή άλλως- σκληρές συνθήκες που επικρατούν στις ανασκαφές, με αποτέλεσμα να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών να προστατεύουν τους εργαζόμενους που καλούνται να εργάζονται σε τόσο δύσκολες συνθήκες, να φροντίζουν να εφαρμόζονται οι αποφάσεις που παίρνονται, όπως αυτή της απαγόρευσης απασχόλησης τις μέρες του καύσωνα, αφού καμία μέριμνα και επόπτευση δεν πάρθηκε για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο ξανά. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέες και οι νέοι της περιοχής να δυναμώσουν τον οργανωμένο, συλλογικό τους αγώνα ενάντια στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση, υπερασπίζοντας την εργασία τους και τη ζωή τους».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...