Λαβρόφ: Απαράδεκτη επιβλαβής και προκλητική η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ως λύση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου

Ρωσία _ Σεργκέι Λαβρόφ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα με τον Σέρβο ομόλογό του, ο Λαβρόφ περιέγραψε ως «απαράδεκτη, πολύ επιβλαβής και προκλητική» την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ως λύση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και την ιδέα ότι η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας δεν τελείωσε.

Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Κανείς δεν έχει ανακαλέσει το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κανένας αξιόπιστος πολιτικός, ούτε ο αρχηγός της κυβέρνησης στην Ευρώπη δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δικαιούται να προωθήσει ιδέες που υπονομεύουν την έννοια που ορίζεται στο ψήφισμα

Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το Ψήφισμα του ΟΗΕ εξασφαλίζει την κυριαρχία της Σερβίας και ότι το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα. «Όπως είπε ο Πρόεδρος Πούτιν, θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε λύση ταιριάζει στη Σερβία», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ερωτηθείς εάν η Ουάσινγκτον είχε ασκήσει πίεση στη Σερβία για ένταξη σε διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «υπάρχει πάντα πίεση», αλλά ότι η θέση της Σερβίας δεν είχε αλλάξει και η χώρα «δεν θα επιβάλει ποτέ κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Πηγή: viadiplomacy.gr

Δείτε ακόμα...