Λαβρόφ: “Δεν υπάρχουν σχέσεις με την Ε.Ε. ως οργανισμό”

Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας / Πηγή: Eurokinissi

Οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ρωσία και την ΕΕ με την Μόσχα να δηλώνει πως δεν έχει σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό, αλλά μόνο με μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Λι.

«Δεν υπάρχουν σχέσεις με την Ε.Ε. ως οργανισμό. Όλη η δομή των σχέσεων αυτών καταστράφηκε από τις μονομερείς αποφάσεις των Βρυξελλών», πρόσθεσε ο κ. Λαβρόφ.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στον διάλογο με την Ε.Ε., εφόσον οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να διορθώσουν τις διμερείς σχέσεις.

Παράλληλα ο κ. Λαβρόφ επεσήμανε ότι Ρωσία και Κίνα θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύουν τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις από τις απειλές μη φιλικών χωρών. «Δεν μπορεί κανείς να συναλλάσσεται μέσω τελεσιγράφων, μέσω κυρώσεων, αναγκάζοντας άλλες χώρες να υιοθετούν ένα συγκεκριμένο είδος συμπεριφοράς», σχολίασε.

Εξάλλου ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η Μόσχα απορρίπτει τις προσπάθειες της Δύσης να παρουσιάσει τη Ρωσία και την Κίνα ως αντάρτες της «διπλωματίας των εμβολίων» κατά της Covid-19, καθώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και οι δύο χώρες, επεσήμανε ο κ. Λαβρόφ, επέδειξαν παραδειγματική ειλικρίνεια και αλληλοβοήθεια στη μάχη κατά της covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...