Λαβρόφ: Οι Ευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουν φτώχεια λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων

Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας / Πηγή: Eurokinissi

Οι λαοί στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πληθωρισμό και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων και πολλοί θα αντιμετωπίσουν τη φτώχεια εξαιτίας αυτών των κυρώσεων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη συνέντευξή του στο RTRS, όπως μεταδίδει το πρακτορείο  TASS από τη Μόσχα.

«Η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται στην Ευρώπη, ο πληθωρισμός αυξάνεται, οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνονται. Υπάρχει ακόμη και μια νέα έννοια του “νεόπτωχου”. Οι άνθρωποι υποφέρουν από τα αναδυόμενα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τιμών. Πολλοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια», είπε ο Λαβρόφ.

«Την ίδια στιγμή, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ δαπανώνται για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας», σημείωσε ο Λαβρόφ.

«Η Γερμανία δήλωσε ότι είναι σημαντικό για το Βερολίνο να μην στηρίξει τους Γερμανούς στη δύσκολη περίοδο της αύξησης των τιμών, αλλά να διαθέσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στρατιωτικοποίηση της χώρας τους. Αυτή η κίνηση δείχνει πως η Γερμανία επιδιώκει να γίνει ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη, κάτι όχι τόσο αθώο».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ρωσία έχει χάσει εδώ και καιρό την εμπιστοσύνη της στα δυτικά κράτη. Μάλιστα επεσήμανε ότι, μετά τις κυρώσεις του 2014, η Ρωσία άρχισε να βασίζεται στις δικές της δυνατότητες και επαφές με αξιόπιστους εταίρους.

«Τα μέτρα που λάβαμε μας μετέτρεψαν στη μεγαλύτερη αγροτική δύναμη. Πριν από αυτό, εισάγαμε πολλά τρόφιμα», υπογράμμισε ο υπουργός.

Δείτε ακόμα...