ΛΔ Κονγκό: Σφαγιάστηκαν 12 άτομα ανάμεσά τους 5 παιδιά

Στρατιώτες της ΛΔ του Κονγκό

Δώδεκα άτομα, ανάμεσά τους και πέντε παιδιών, δολοφονήθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου σε χωριό που ανήκει στην επαρχία Ιτούρι, στο βορειοανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες ωστόσο υπάρχουν υποψίες πως ανήκουν σε παραστρατιωτική οργάνωση απούσα κατά τις πρόσφατες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Ναϊρόμπι, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Πολίτες κάηκαν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους, άλλοι σφαγιάστηκαν με ματσέτες», είπε ο Ζοζέφ Λοτόμα, τοπικός αξιωματούχος στην περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό που υπέστη επίθεση, το Αλέζα.

Η σφαγή διαπράχθηκε τη νύχτα της Παρασκευής. Το πρωί (17/12) βρέθηκαν τα πτώματα πέντε παιδιών, τριών γυναικών και τεσσάρων ανδρών, διευκρίνισε.

Τα θύματα ανήκαν «στην πλειονότητά τους» στη φυλή Λέντου, ανέφερε εκπρόσωπος της κοινότητας αυτής, ο Ζαν Μαρί Ντζάζα.

Σύμφωνα με τον κ. Λοτόμα, «οι δράστες του εγκλήματος δεν είναι κατά συνέπεια η οργάνωση CODECO» (σ.σ. Coopérative pour le développement du Congo, «Συνεταιρισμός για την Ανάπτυξη του Κονγκό»), που λέει πως υπερασπίζεται τη φυλή Λέντου κι έχει κατηγορηθεί για πολλές σφαγές αμάχων στην επαρχία.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε, αλλά οι δράστες πιθανόν είναι μέλη της «Ζαΐρ», αντίπαλης παραστρατιωτικής ομάδας, που λέει πως υπερασπίζει τη φυλή Χέμα.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...