Λεφτά για καταστολή υπάρχουν, για την υγεία όχι

Αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές στα Τρίκαλα - 15-7-2020
Φώτο Αρχείου / Αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές στα Τρίκαλα – 15-7-2020 / Πηγή: Eurokinissi

Εκατό νέες μοτοσυκλέτες παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, με προμύθεια από το ελεύθερο εμπόριο, οι οποίες κατανέμονται στη Διευθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους έουν παραληφθεί συνολικά 778 οχήματα, δείχνοντας έτσι την πρόθεση της κυβέρνησης που, αφού ετοιμάζει τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά, προετοιμάζει την αστυνομία να επιτίθεται σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του καταστρατηγώντας κάθε έννοια ελευθερίας.

Με αντιδημοκρατικό χαρακτήρα και αυταρχισμό, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι απαγορεύει την πορεία του Πολυτεχνείου. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού» και επανέλαβε ότι «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου».

ΜΑΤ - Πολυτεχνείο
Από την προσαγωγή ατόμων που βρίσκονταν εντός του Πολυτεχνείου από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις / Πηγή: Eurokinissi

Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, η κυβέρνηση επιμένει στο παραλήρημα για το Πολυτεχνείο, ως αντιπερισπασμό, με στόχο να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στο λαό, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Υγεία - Κινητοποίηση - Α. Λιόσια
Υγεία – Κινητοποίηση στα Α. Λιόσια 7/4/2020

Φυσικά, κατά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, μπορούν την ίδια στιγμή, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και λοκντάουν, το σύστημα Υγείας να παραμένει αθωράκιστο, ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας να βγάζει τεράστια κέρδη από τον ανθρώπινο πόνο, οι επιβάτες να εξακολουθούν να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία και στα σχολεία 25 και 27 μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξεις-κλουβιά.

Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας για την Υγεία, να εντάξει τον ιδιωτικό τομέα (όχι αγορά υπηρεσιών), να προσληφθεί όλο το αναγακαίο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ και ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...