Λέσβος: Σώος περισυνελέγη ένας ναυτικός – 13 ακόμη αγνοούνται

Σκάφος ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού

Έναν αγνοούμενο ναυτικό, εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, μεταφέροντάς τον στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης και ενώ από το πρωί είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών, μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες με 14 άτομα πλήρωμα. 

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας. To RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ. Στο σημείο του ναυαγίου βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παραλληλα στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...