Λευκορωσία: Ανησυχία για τη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων κοντά στα σύνορά της με τη Λιθουανία

Μίνσκ, Λευκορωσία
Φώτο Αρχείου / Μίνσκ, Λευκορωσία / Πηγή: PIXABAY

Τάγμα αμερικάνικων τανκ μεταφέρθηκε σε λιθουανικό στρατόπεδο εκπαίδευσης που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Κρένιν.

«Η μετακίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται σε περιοχές που γειτνιάζουν με εμάς. Συγκεκριμένα, το 2ο Τάγμα του 69ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων αναπτύσσεται στο χώρο εκπαίδευσης του Pabrade (σ.σ. στη Λιθουανία), 15 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας», είπε ο Κρένιν κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε τηλεοπτικό σταθμό της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον Κρένιν παρόμοια ενέργεια είχε γίνει την άνοιξη και τόνισε την μεγάλη ανησυχία που προκλήθηκε στο Μινσκ, ο αριθμός των εμπλεκόμενων στρατευμάτων.

«Το γεγονός ότι περίπου 500 στρατιώτες, 29 άρματα μάχης και 43 οχήματα μάχης Bradley θα βρίσκονται τόσο κοντά στα σύνορά μας δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί», πρόσθεσε ο Κρένιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν, επίσης, τον αριθμό των αναγνωριστικών πτήσεων που πραγματοποίησε ο στρατός τους κατά μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τον Ιούλιο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε μια πιθανή πώληση έξι ελικοπτέρων Black Hawk και ειδικού εξοπλισμού στη Λιθουανία ύψους 380 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ακόμα...