Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο δηλώνει ότι διαπραγματεύτηκε με τον Πριγκόζιν να σταματήσει η προώθηση στρατευμάτων της Βάγκνερ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε σήμερα με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν τον τερματισμό της προώθησης στρατευμάτων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ και την αποφυγή οποιασδήποτε νέας κλιμάκωσης, σύμφωνα με το κανάλι Telegram.

“Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων ανδρών της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων”, μετέδωσε το κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας, Poul Pervogo.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Βάγκνερ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

“Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Βάγκνερ”, πρόσθεσε το Telegram.

Λίγο αργότερα και ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι μισθοφόροι του επέστρεφαν στις βάσεις τους.

«Συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα σε μια από τις πλευρές, γυρίζουμε και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τα στρατόπεδα, σύμφωνα με το σχέδιο», είπε ο Πριγκόζιν σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στις το κανάλι του στο Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...