Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος: Απρόβλεπτες συνέπειες από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «πράσινη ανάπτυξη» 22/10/2021
Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «πράσινη ανάπτυξη» 22/10/2021

Τις απρόβλεπτες συνέπειες από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, επισήμανε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 1 Μάρτη στο κανάλι «Open».

Σημείωσε πως το εύφλεκτο υλικό στην περιοχή είχε συγκεντρωθεί εδώ και χρόνια. Σήμερα, είδαμε την τυπική έναρξη του πολέμου με την απαράδεκτη και καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά υπενθύμισε πως ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από το 2014 διοργάνωσαν πραξικόπημα, στήριξαν ναζιστικές και φασιστικές ομάδες, όπως το τάγμα Αζόφ, εξαπέλυσαν διωγμούς σε βάρος κομμουνιστών κι άλλων αγωνιστών, προωθώντας το σχέδιο της περικύκλωσης της Ρωσίας.

Αυτή η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ με τη Ρωσία, συμπλήρωσε, δεν έχει σχέση με τα προσχήματα που προβάλλονται αλλά με τον έλεγχο του φυσικού και ορυκτού πλούτου της Ουκρανίας και υπενθύμισε ότι επί ΕΣΣΔ ρωσικός και ουκρανικός λαός ζούσαν ειρηνικά, χωρίς προβλήματα.

Επισήμανε και τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τον πρωθυπουργό να είναι Νατοικότερος του ΝΑΤΟ κι έτοιμος να δώσει ό,τι του ζητηθεί. Ευθύνες έχουν επίσης ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, με τον τελευταίο να κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς ως μέλος του ΝΑΤΟ…

Ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής επισήμανε πως και οι τελευταίες εξελίξεις ανατρέπουν το αφήγημα ότι οι σύμμαχοι διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και άλλων χωρών, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για τη στάση τους ανά τον πλανήτη.

Απέναντι σε όλα αυτά, κατέληξε, είναι ανάγκη να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Το ΚΚΕ κρίνοντας με βάση το συμφέρον των λαών, επισημαίνει πως δεν πρέπει να ταχθούν με τον έναν ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο, γιατί και στις δύο περιπτώσεις χαμένοι θα είναι οι λαοί.

Δείτε ακόμα...