Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος: «Ψήνεται η πίτα» της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο

Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος: «Ψήνεται η πίτα» της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο
Φώτο Αρχείου / Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Στη σταθερή στρατηγική της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, η οποία αποτελεί στρατηγικό της εταίρο, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής 28 Μάη στην ΕΡΤ, με αφορμή και τις τουρκικές εκλογές, επισημαίνοντας ότι «ψήνεται η πίτα» της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με σφραγίδα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Όπως τόνισε ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος, κάθε τρεις και λίγο ακούγεται κάτι στην ΕΕ για χαστούκι, αλλά στην πραγματικότητα είναι χάδια, γιατί οι χώρες του «σκληρού πυρήνα» της ΕΕ έχουν δεκάδες δισ. εμπόριο με την Τουρκία και αναγνωρίζουν δικαίωμά της να κάνει εξωτερική πολιτική με βάση τα ιδιαίτερα συμφέροντά της, ενώ την ίδια ώρα θεωρεί το Κυπριακό ανεπίλυτο πρόβλημα.

Με βάση τα παραπάνω, υπογράμμισε ότι δεν είναι ευοίωνα τα πράγματα για τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη και με το κοινό συνυποσχετικό που και οι δύο θα έχουν υπογράψει, καθώς αν αρχίσουν να αναθεωρούνται διεθνείς συνθήκες και σύνορα ανοίγει ο δρόμος σε πολέμους και αναφλέξεις.

Όσον αφορά στις εκλογές της 25ης Ιούνη, τόνισε ότι επειδή ο λαός θα έχει απέναντί του μια σκληρά αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει να επιλέξει να ενισχύσει τη δύναμη που μπορεί να κάνει πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, το ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...