Λίγες σκέψεις για τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας

Ένστολη διαμαρτυρία λιμενικών στο Σύνταγμα το 2010 για το ασφαλιστικό
Φώτο Αρχείου / Ένστολη διαμαρτυρία λιμενικών στο Σύνταγμα το 2010 για το ασφαλιστικό / Πηγή: Eurokinissi

Ζούμε σε μία περίοδο όπου η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο. Ειδικά τώρα όπου η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί ένα εξαιρετικό άλλοθι για την προώθηση νέων αντιλαϊκών – αντεργατικών νόμων. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης ζητάει ξανά από τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τα σπασμένα. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει και με τους επιχειρηματικούς ομίλους που βλέπουν τα κέρδη τους να υλοποιούνται. Είναι προφανές ότι βαδίζουμε σε ακόμη πιο δύσβατους δρόμους με νέες θυσίες από τις οποίες ωφελημένοι θα είναι μόνο τα αφεντικά με αφορμή το επίκαιρο – χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο – περί διαδηλώσεων επιταχύνεται μία διαδικασία φίμωσης και φραγμών στους αγώνες των εργαζομένων και συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Μέρος μιας σειράς μέτρων που μόνο σκοπό έχουν την αναχαίτιση σε δικαιώματα και διαδικασίες. Παράλληλα αναβαθμίζεται ο κατασταλτικός χαρακτήρας της αστυνομίας και του λιμενικού.

Το νομοσχέδιο ενεργοποιεί ένα βρώμικο και ύπουλο μηχανισμό καθιστώντας τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας ρουφιάνους οι οποίοι έχουν δήθεν το ρόλο του συνδέσμου – τοποτηρητή. Με άλλα λόγια πάμε για νομιμοποίηση του χαφιεδισμού!!!

Επειδή λοιπόν η «ατομική ευθύνη» όλο αυτό το διάστημα – και υμνήθηκε και αποθεώθηκε – καλό είναι:

  1. Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας να αναλογιστούν ο καθένας με «ατομική ευθύνη» την ταξική τους προέλευση.
  2. Να υπενθυμίζουν όταν και όπου χρειαστεί ότι και οι ίδιοι προέρχονται από λαϊκές οικογένειες δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν και πολύ περισσότερο να συγκρουστούν με το λαό.
  3. Να γυρίσουν την πλάτη στα κελεύσματα για καταστολή απέναντι στο λαό, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ.
  4. Να κατανοήσουν ακόμα ότι πραγματικός εχθρός είναι το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και όχι αυτός που διαδηλώνει για το μεροκάματο και την αξιοπρέπειά του.
  5. Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας να μη γίνουν οι εργολάβοι της διαχείρισης της κρατικής βίας απέναντι στους δίκαιους αγώνες του λαού μας!

Ένας λιμενικός

Δείτε ακόμα...