Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Αυξημένη κινητικότητα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών

Καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει γεμίσει ασφυκτικά από αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατιωτικό υλικό για τις ανάγκες του «rotation» των δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού που έχουν αναπτυχθεί στη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, στο ακριτικό λιμάνι αναμένονται δύο γιγάντια αμερικανικά μεταγωγικά.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι θα δέσει τη Κυριακή 14 Μάη το μεταγωγικό «ENDURANCE» χωρητικότητας 48.000 DTW, το οποίο ξεκίνησε από το Τζάκσονβιλ των ΗΠΑ στις 12 Απρίλη με κατεύθυνση τα λιμάνια της Ρίγας στη Λετονία και του Έσμπιεργκ της Δανίας, πριν κατευθυνθεί για την Αλεξανδρούπολη.

Θα ακολουθήσει τη Τρίτη 16 Μάη το «ARC INTEGRITY», χωρητικότητας 30.000 DTW, που ήδη πλέει από το Τσάρλστον των ΗΠΑ προς το λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο, το οποίο επίσης έχει προγραμματιστεί να δέσει και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τη Πέμπτη 18 Μάη.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για πλοίο το οποίο τον Απρίλη μετέφερε, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανικός στρατός 60 οχήματα μάχης «Bradley» στη Γερμανία με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πλοία με πολεμικό εξοπλισμό του αμερικανικού στρατού θα δέσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της πόλης, ενδεικτικό της πορείας διαρκούς αύξησης της εμπλοκής της χώρας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Δείτε ακόμα...