Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Μερτικό απ’ τη μετατροπή του σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ – Ιούνιος 2022

Φορτωμένο είναι το τελευταίο διάστημα το πρόγραμμα επισκέψεων στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Στα γραφεία του μπαινοβγαίνουν ΑμερικανοΝΑΤΟικοί αξιωματικοί για συσκέψεις με θέμα τη διακίνηση πολεμικού υλικού, διπλωμάτες από τα Βαλκάνια και την Ουκρανία με αμερικανική «ομπρέλα», που συζητούν για αξιοποίηση της περιοχής στους ενεργειακούς και πολεμικούς σχεδιασμούς, και άλλοι.

Ανάμεσα στο βαρύ αυτό πρόγραμμα, η διοίκηση του ΟΛΑ κατάφερε – μία μόλις μέρα πριν υποδεχθεί τον Αμερικανό πρέσβη, με συνοδεία από Μολδαβία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Βουλγαρία – να «στριμώξει» και μια προεκλογική συνάντηση με τον πρώην υπουργό Αμυνας του ΣΥΡIΖΑ Ευ. Αποστολάκη και τον Στεφ. Κασελάκη, υποψήφιους επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ (ο δεύτερος από την ομογένεια στις ΗΠΑ). Στην «ειλικρινή» – όπως γράφει ο πρόεδρος του ΟΛΑ – συζήτηση που είχε μαζί τους, μίλησαν για τον «μετασχηματισμό του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει διαρκώς στον τόπο του εγκλήματος και ζητάει μερτικό από τη …δόξα για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου. Αλλά και για να διαβεβαιώσει πως στη «νέα εποχή» που ανοίγει για τη Σούδα του Βορρά, στέκεται συμπαραστάτης στα βρώμικα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τον λαό της περιοχής και όχι μόνο.

Δείτε ακόμα...