Λιμάνι για να αποβιβάσει 572 πρόσφυγες και μετανάστες αναζητά το πλοίο «Ocean Viking»

Το διασωστικό πλοίο Ocean Viking της ΜΚΟ "SOS Méditerranée"
Φώτο Αρχείου / Το διασωστικό πλοίο Ocean Viking της ΜΚΟ “SOS Méditerranée” / Πηγή: SOS Méditerranée

Ένα ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει «το ταχύτερο δυνατόν» 572 πρόσφυγες και μετανάστες που περισυνέλεξε στη Μεσόγειο, ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πλοίο «Ocean Viking» της ΜΚΟ « Ocean Viking ».

«Είναι το τέταρτο αίτημα που έχουμε διατυπώσει στις αρμόδιες ναυτιλιακές αρχές», δήλωσε σήμερα η ΜΚΟ, καλώντας «τις ευρωπαϊκές χώρες να συντονίσουν επειγόντως την αποβίβαση.

Στο πλοίο βρίσκονται «572 άνθρωποι που διασώθηκαν σε έξι επιχειρήσεις διάσωσης. Υπάρχουν γυναίκες, παιδιά, ένα μωρό τεσσάρων μηνών και όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποβιβαστούν σε ασφαλές μέρος, το ταχύτερο δυνατόν», εξηγεί μέλος της ΜΚΟ σε βίντεο που γυρίστηκε από τη γέφυρα του «Ocean Viking».

Έως την Παρασκευή τελειώνουν οι προσυσκευασμένες μερίδες φαγητού και τα φάρμακα και ορισμένοι επιβάτες είναι εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι έπειτα από τρεις ημέρες στη θάλασσα κάτω από τον ήλιο πριν από τη διάσωσή τους, δηλώνει η ΜΚΟ.

Από τις αρχές του 2021, 898 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...