Λιμεναρχείο Κω: Σύλληψη ενός Αιγύπτιου με την κατηγορία της κατασκοπείας

Υπουργείο Ναυτιλίας - Πλωτό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία
Φώτο Αρχείου / Πλωτό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (RAFNAL) στην Ικαρία – Φλεβάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Στη σύλληψη ενός Αιγύπτιου με την κατηγορία της κατασκοπείας προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του 43χρονου Αιγυπτίου βρέθηκε βίντεο με ύποπτο υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί. Μολονότι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, δεν έχει ωστόσο ακόμα αποκαλύψει τον τρόπο που περιήλθε στην κατοχή του το υλικό.

Επιπλέον, ο 43χρονος Αιγύπτιος φέρεται να εμπλέκεται και σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσαν οι αρχές του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και αφού αρχικά διέμεναν στην Κω, στη συνέχεια και με πλαστά έγγραφα προωθούνταν στην ενδοχώρα.

Ο Αιγύπτιος εντοπίστηκε να συνοδεύει μετανάστες στο αεροδρόμιο της Κω, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση προς Αθήνα με πλαστά διαβατήρια. Μετά την προσαγωγή του, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (Η/Υ και φορητές συσκευές αποθήκευσης), στις οποίες υπήρχαν αποθηκευμένες οι εικόνες και τα βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί. 

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού για παράβαση του ν. 4251/2014 και των άρθρων 216 και 217 (πλαστογραφία) και 148 (κατασκοπεία) Π.Κ., καθώς βρέθηκε στην κατοχή του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...