Λιμενικές Αρχές Πύλου: Ι/Φ με 70 επιβαίνοντες μετανάστες – Συλλήψεις 2 ατόμων για διακίνηση

Λιμάνι της Πύλου, Μεσσηνία
Φώτο Αρχείου / Λιμάνι της Πύλου, Μεσσηνία

Ενημερώθηκαν τις βραδινές ώρες την 31.03.2022, οι Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου, Πύλου και Κατάκολου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη Ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους με εβδομήντα (70) επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση.

Στην εν λόγω περιοχή διενεργήθηκαν έρευνες από πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα πλοία. Το Ι/Φ σκάφος, με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ενός (01) ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Πύλου, τις απογευματινές ώρες την 01.04.2022, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη Γρ. Ασφαλείας Λ/Χ Πύλου με συνδρομή στελεχών ΔΑΠΘΑΣ προέκυψε ότι εκ των ανωτέρω εβδομήντα (70) ΠΕΠ υπήρχαν δύο (02) διακινητές Ιρακινής και Συριακής υπηκοότητας οι οποίοι είχαν αναλάβει και τη διακυβέρνηση του σκάφους. Συγκεκριμένα ανωτέρω Ι/Φ σκάφος απέπλευσε από παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία ενώ οι ανωτέρω διακινητές εντάσσονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ανωτέρω δύο συνελήφθησαν για διακίνηση και έκθεση σε κίνδυνο κατά παράβαση των άρθρων 88 ν. 3386/05, αρ. 30 ν. 4251/14 και 306 Π.Κ. Κατόπιν απολογίας τους την 04-04-2022 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ανωτέρω δύο διακινητές κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Πύλου, αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων μελών στο ανωτέρω κύκλωμα παράνομης διακίνησης.

Δείτε ακόμα...