Λιμενικό: Αποσπάσεις θερινής περιόδου – Προβλήματα με την εύρεση καταλυμάτων

Ά Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου
Φώτο Αρχείου / Ά Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου / Πηγή: ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ) τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί οχλήσεις από πλήθος Λιμενικών που επίκειται να αποσπαστούν σε νησιωτικές υπηρεσίες για εκτέλεση υπηρεσίας, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαμονή τους. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν την αδυναμία εύρεσης καταλυμάτων ή το υπερβολικό κόστος αυτών κατά τη θερινή περίοδο ,πρόβλημα που θα  διογκώνεται όσο περνούν οι μέρες.

Είναι δεδομένο πως για τους επόμενους 2 μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) τα νησιά της χώρας μας θα δεχτούν εκατομμύρια τουριστών, σε όγκο κατά πολύ αυξημένο συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο έτη που χαρακτηρίστηκαν από τη μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω covid-19. 

Ως εκ τούτου συνάδελφοι που θα αποσπαστούν τις επόμενες ημέρες σε νησιά που εμφανίζουν αυξημένη τουριστική κίνηση μας αναφέρουν πως αδυνατούν να βρουν καταλύματα ή όταν βρίσκουν το κόστος διαμονής είναι αυξημένο μέχρι και στο διπλάσιο του προβλεπόμενου ποσού που χορηγείται ως ημερήσια αποζημίωση στα στελέχη βάσει των διαταγών περί οδοιπορικών εξόδων.

Καθίσταται σαφές πως κατά την απόσπαση τους οι συνάδελφοι σε πολλά νησιά θα αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα με τη διαμονή τους αφού τα καταλύματα που διατίθενται σε τιμές που μπορούν να καλυφθούν από την αποζημίωση που λαμβάνουν οι συνάδελφοι ,είναι ελάχιστα.

Η ΠΟΛ καλεί το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να αναζητήσει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα που θα αντιμετωπίζουν τα στελέχη που θα αποσπαστούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να μην βρεθούν οι συνάδελφοι στη δυσάρεστη έκπληξη να μείνουν “άστεγοι” σε κάποιο νησί του Αιγαίου κατά την διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας ακόμα και αν αυτό απαιτεί την μη χορήγηση φύλλου πορείας μέχρι την εξεύρεση αξιοπρεπούς καταλύματος. 

Δείτε ακόμα...