Λιμενικό: Διάσωση προσφύγων και μεταναστών σε Ρόδο, ανοιχτά της Ζακύνθου και Κύθνο

Πλοίο του Λιμενικού πλησιάζει το σκάφος με τους πρόσφυγες και μετανάστες

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 12 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Σύμης, όταν ενημερώθηκαν για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σύμης.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος καθώς και ένα Περιπολικό πλοίο του Λιμενικού. τα οποία εντόπισαν ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Οι 12 διασωθέντες, όλοι άνδρες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου.

Επίσης στην περισυλλογή και διάσωση 76 προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος 64 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, προχώρησε φορτηγό πλοίο με σημαία Αιγύπτου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν σε θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου όπου θα μετεπιβιβαστούν σε σκάφη του Λιμενικού και θα οδηγηθούν, πιθανότατα, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Τέλος, ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 60 πρόσφυγες και μετανάστες, εντοπίστηκε σε όρμο βορειοδυτικά της Κύθνου. Στο σημείο έσπευσαν τρία πλωτά του Λιμενικού και όχημα του Λιμενικού από ξηράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...