Λιμενικό: Παταγώδης η αποτυχία του νέου συστήματος μεταθέσεων

Φωτο Αρχείου/ Πηγή: Eurokinissi

Ανάστατα είναι τα στελέχη στο Λιμενικό, καθώς όπως μας καταγγέλλουν, το νέο σύστημα των μεταθέσεων των Λιμενικών οδηγείται σε πλήρη αποτυχία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος που ένα νομοθέτημα που αφορά τα στελέχη, γνωρίζει τη πλήρη κατακραυγή.

Αν μη τι άλλο οι αρνητικές εξελίξεις χρεώνονται στον εμπνευστή του, τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη.

Σημαντικός και ο ρόλος των συνδικαλιστικών εκπροσώπων καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών,  από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της προσπάθησε να πείσει τον κ.Πλακιωτακη ότι το ΠΔ Μεταθέσεων που προσπαθεί να προωθήσει θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μόνο τυχαία δεν είναι η σύγκρουση της Π.Ο.Λ με τον Πλακιωτάκη, σε σημείο που η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Λιμενικών υποχρεώθηκε να ζητήσει την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να μην εφαρμοστεί το ΠΔ 11/2021 μεταθέσεων στο Λιμενικό.

Από τότε η Π.Ο.Λ. αποτελεί το “κόκκινο πανί ” για τον Υπουργό Ναυτιλίας μιας και δεν σταμάτησε με κάθε μέσο ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος να καταγγέλλει το τραγικό και μη εφαρμόσιμο καθεστώς μεταθέσεων.

Ως ιδιαίτερα περίεργη χαρακτηρίζεται η “στωική” στάση των άλλων συνδικαλιστικών φορέων του Λιμενικού που κράτησαν μια “ασφαλή” ουδετερότητα στο θέμα των μεταθέσεων.

Εξαίρεση αποτελούν μεμονωμένες κινήσεις Ενώσεων αλλά και συνδικαλιστικών εκπροσώπων που κατήγγειλαν και αυτοί την “εμμονή ” Πλακιωτάκη με το νέο καθεστώς μεταθέσεων.

Η Π.Ο.Λ. πριν λίγες μέρες προσέφυγε στο ΣτΕ προκειμένου το ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει μεγάλο μέρος του νομοθετήματος εστιάζοντας κυρίως στις έκτακτες μεταθέσεις.

Με εντολή Πλακιωτάκη όμως για πρώτη φορά και χωρίς κανένα ιστορικό προηγούμενο δεν έγιναν τακτικές μεταθέσεις για το τρέχον έτος, ενώ σάλος έχει προκύψει με τις έκτακτες μεταθέσεις σε μια διαδικασία που όλοι οι Λιμενικοί χωρίς κανένα κριτήριο (με θέματα υγείας, πολύτεκνοι, με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με μόρια κλπ) επιλέγονται αυθαίρετα και τιμωρητικά να μετατεθούν σε δύσκολες υπηρεσίες ενώ στο στόχαστρο μπήκαν και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αφού με υπογραφή ΥΝΑΝΠ μετατίθεται παρανόμως και κατά παρέκκλιση του 1264/82 μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Λ.

Σύμφωνα με καταγγελίες τα στελέχη που θα έπρεπε να μετατεθούν αν είχαν γίνει κανονικά οι τακτικές μεταθέσεις θα ήταν διαφορετικά από όσους “αυθαίρετα ” επελέγησαν να στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης.

Ο αναβρασμός που υπάρχει στις τάξεις του Λιμενικού το τελευταία χρονικό διάστημα με τα έκτακτα συμβούλια μεταθέσεων υποχρέωσε την Π.Ο.Λ. να καταγγέλλει για ακόμη μία φορά τον Πλακιωτάκη ενώ και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών του ΛΣ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα πρόσφατα συμβούλια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, στο έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή υπήρξαν διαφορές και συγκρούσεις για το ποιοι θα έπρεπε να μετατεθούν με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες του και κάνεις να μην γνωρίζει τα αποτελέσματα αυτού.

Όπως φαίνεται και ύστερα από καταγγελίες για ακόμη μία φορά υπεβλήθη από το ΥΝΑΝΠ το αποφασίζουμε και διατάσσουμε ενώ και δημοσίως πλέον έχουμε την παραδοχή πως το Π.Δ 11/21 Μεταθέσεων έχει αρνητικό πρόσημο για το Λιμενικό Σώμα.

Πηγή: armyvoice.gr

Δείτε ακόμα...