Λήμνος: Καταστροφές από την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, αλλά και γεωργικές εκτάσεις προκάλεσε η έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Λήμνο.

Στο επίκεντρο, αυτή τη φορά, βρέθηκε η περιοχή Αγίου Ιωάννη στον Κάσπακα, όπου ο χείμαρρος που δεν έχει καθαριστεί, πέρασε μέσα από το χωριό, με το νερό να φτάνει και τους 80 πόντους.

Την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και την στάση του Έπαρχου και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λήμνου. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως τόσο ο Έπαρχος, όσο και ο Περιφερειάρχης, έχουν την κύρια ευθύνη γιατί, δεν προχώρησαν έγκαιρα, στον πλήρη και ολοκληρωμένο καθαρισμό του χειμάρρου “Ραγκαβά”, με αποτέλεσμα να υποστούν οι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη εκτεταμένες καταστροφές στις περιουσίες τους, στα σπίτια τους, τις οικιακές συσκευές, τα ζώα τους, ενώ από τύχη δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον, τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», αρνούνται να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της μελέτης και την κατασκευή του φράγματος Κάσπακα που όχι μόνο θα εμπόδιζε τους όγκους του νερού από τις βροχοπτώσεις να πλημμυρίζουν τον κάμπο του Αγίου Ιωάννη, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όλο αυτό το νερό για την ύδρευση και άρδευση του Κάσπακα, της Μύρινας, του Κορνού και του Πλατέος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...