Λισαβόνα: Εκατοντάδες διαδηλωτές για το κλίμα -Εισέβαλαν σε κτίριο που μιλούσε ο υπουργός Οικονομικών

Πορτογαλία

Εκατοντάδες διαδηλωτές οργισμένοι για την κλιματική κρίση κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Λισαβόνας, με δεκάδες να εισβάλλουν σε ένα κτίριο όπου παραχωρούσε ομιλία ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ε Σίλβα, ζητώντας την παραίτηση του πρώην στελέχους πετρελαϊκών επιχειρήσεων.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές απαίτησαν δράση για το κλίμα. Καθώς ορισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο, όσοι ήταν έξω φώναζαν: «Να φύγει ο Κόστα ε Σίλβα!»

Αστυνομικοί έσυραν τους διαδηλωτές έξω από το κτίριο. Το πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP μετέδωσε ότι ο υπουργός έφυγε από το κτίριο από μια πίσω πόρτα.

Το υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η διαδήλωση στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε καθώς παγκόσμιοι ηγέτες, φορείς χάραξης πολιτικής και εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, COP27 στην Αίγυπτο, με την ελπίδα να διατηρήσουν ζωντανό τον στόχο για την αποτροπή των χειρότερων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Εντούτοις, ορισμένοι ακτιβιστές δεν πιστεύουν ότι η COP27 θα λύσει το πρόβλημα.

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν σε μια έκθεση την Τρίτη ότι οι υποσχέσεις εταιρειών, τραπεζών και πόλεων για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών συχνά ισοδυναμούν με κάτι περισσότερο από μια προβολή οικολογικού προσωπείου (greenwashing).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...