Λιθουανία: Απελαύνεται ο Ρώσος πρεσβευτής με αφορμή τις καταγγελίες για δολοφονίες αμαχων στην πόλη Μπούτσα

ΝΑΤΟ - Λιθουανία

Η Λιθουανία απελαύνει τον Ρώσο πρεσβευτή σε αυτήν τη χώρα της Βαλτικής, αφού η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκότωσαν αμάχους στην πόλη Μπούτσα, ανέφερε σήμερα το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λιθουανία «θα πρέπει να φύγει από τη χώρα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Λιθουανία στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, που είναι θύματα της χωρίς προηγούμενο επιθετικότητας της Ρωσίας», ανέφερε σε μια δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις. «Τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία δεν θα ξεχαστούν”, πρόσθεσε. Η Λιθουανία δήλωσε επίσης ότι θα κλείσει το προξενείο της Ρωσίας στην πόλη λιμάνι Κλαϊπέντα και είπε πως ο απεσταλμένος της στη Μόσχα “θα επιστρέψει στο εγγύς μέλλον”.

Εν τω μεταξύ, η γειτονική Λετονία δήλωσε ότι θα κάνει βήματα σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω. «Η Λετονία θα σκληρύνει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρ Ρινκέβικς. “Ειδικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες”, ανέφερε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...