Λίβανος: Διπλασιασμός των πυραύλων ακριβείας

Βηρυτός, Λίβανος
Φώτο Αρχείου / Βηρυτός, Λίβανος / Πηγή: PEXELS / Φωτογράφος: Jo Kassis

Οι νέες δηλώσεις του ηγέτη της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης «Χεζμπολάχ», πως απέκτησε διπλάσιο αριθμό πυραύλων ακριβείας μέσα στον τελευταίο χρόνο, φορτίζουν με επιπρόσθετη ένταση τις σχέσεις Λιβάνου και Ισραήλ, δυόμισι μήνες μετά την έναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων για την επίλυση θαλάσσιων διαφορών στην ΑΟΖ των δύο χωρών.

Ο Χασάν Νασράλα τόνισε επίσης πως είναι «πολλά που δεν γνωρίζει το Ισραήλ» σε σχέση με το οπλοστάσιο και πολλά άλλα θέματα που απέφυγε να προσδιορίσει, τονίζοντας πως το Ισραήλ απέτυχε να εμποδίσει τη «Χεζμπολάχ» να ενισχύσει το οπλοστάσιό της. Ανέφερε πως η οργάνωσή του έχει πλέον τη δυνατότητα να χτυπήσει «οπουδήποτε το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη», ενώ υποστήριξε πως η «Χεζμπολάχ» είναι έτοιμη να πάρει αντίποινα σε περίπτωση που οι Ισραηλινοί επιχειρήσουν να χτυπήσουν εγκαταστάσεις της οργάνωσης στην κοιλάδα Μπεκάα, όπως απείλησαν πρόσφατα μέσω Αμερικανού αξιωματούχου του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε.

Ο Νασράλα, σε συνέντευξη στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Μαγιαντίν», προειδοποίησε ΗΠΑ και Ισραήλ πως η οργάνωση και το Ιράν θα προβούν σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, διοικητή των επίλεκτων δυνάμεων Αλ Κουντς στις 3 Γενάρη 2020 στη Βαγδάτη. Χαρακτήρισε τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «θυμωμένο» και «τρελό» και επισήμανε πως η πλευρά του αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες βδομάδες μέχρι την πλήρη λήξη της θητείας Τραμπ στις 20 Γενάρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...