Λίβανος: Λάθος των ΗΠΑ να επιτεθούν στην Υεμένη δηλώνει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε ένα λάθος όταν διέταξε την επίθεση στην Υεμένη ελπίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα σταματήσει τις επιχειρήσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο σεΐχης Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολλάχ του Λιβάνου. 

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η ομάδα του θα καταλάβουν σύντομα ότι έκαναν λάθος που εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της Υεμένης», είπε σε τηλεοπτική ομιλία στους συμμετέχοντες σε συγκέντρωση στη Βηρυτό, η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Manar. «Οι ενέργειες των Αμερικανών αποδεικνύουν ότι δεν γνωρίζουν τον λαό αυτού του αραβικού κράτους και τη βούλησή του για αντίσταση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεζμπολλάχ, οι πυραυλικές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους του Ανσάρ Αλλάχ (τους Χούθι) δεν θα αλλάξουν τίποτα. «Δεν θα κάνουν πίσω και θα συνεχίσουν τις επιθέσεις σε πλοία με προορισμό το Ισραήλ μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι «το μέτωπο της Υεμένης έχει γίνει αποφασιστικός παράγοντας στη μάχη». «Κάθε Άραβας, Μουσουλμάνος, ελεύθερος και ευγενής άνθρωπος πρέπει να δηλώσει την υποστήριξή του στην Υεμένη, τον λαό, τον στρατό της και το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ τώρα», είπε.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...