Μέσα σε μια κόλαση από δολοφονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον του Λιβάνου, το υπουργικό συμβούλιο του κράτους-δολοφόνου ενέκρινε, μετά από σχετική εισήγηση του Νετανιάχου, τη συμφωνία εκεχειρίας που προώθησαν «με το πιστόλι στον κρόταφο» ΗΠΑ και Γαλλία και είναι «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα του Ισραήλ και των ευρωατλαντικών «συμμάχων» του.
Στη συμφωνία, που θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης, προβλέπεται μεταξύ άλλων κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, διάστημα κατά το οποίο ο ισραηλινός στρατός θα αποσυρθεί από τον νότιο Λίβανο, όπου ούτως ή άλλως η χερσαία εισβολή δεν είχε παρουσιάσει πρόοδο λόγω της σφοδρής αντίστασης της Χεζμπολάχ.
Ικανοποιείται η απαίτηση του Ισραήλ να έχει το «ελεύθερο» να βομβαρδίζει κατά το δοκούν σε ό,τι αυτό θεωρεί απειλή, καθώς αναφέρεται ότι «οι δεσμεύσεις αυτές δεν αναιρούν το δικαίωμα του Ισραήλ ή του Λιβάνου να ασκήσουν το εγγενές δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα».
Η συμφωνία προβλέπει ότι μια κοινή επιτροπή, με αμερικάνικη και γαλλική εμπλοκή, θα συσταθεί για να παρακολουθεί και να βοηθά στη διασφάλιση της εφαρμογής αυτών των δεσμεύσεων. Το Ισραήλ θα αναφέρει οποιαδήποτε παραβίαση από την λιβανική οργάνωση στην επιτροπή αυτή, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίζει αν θα δίνει το πράσινο φως σε απάντηση του Ισραήλ.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας καθώς επιτρέπει στο Ισραήλ «να εστιάσει στην ιρανική απειλή», δίνει στον στρατό «μια ανάσα» και τη δυνατότητα να «αναπληρώσουμε τα αποθέματα» ενώ απομονώνει και τη Χαμάς.
Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι η διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός «θα εξαρτηθεί από το τι συμβαίνει στον Λίβανο». Είπε ότι το Ισραήλ θα ξαναρχίσει τις επιθέσεις εάν η Χεζμπολάχ παραβίαζε τη συμφωνία επανεξοπλίζοντας, σκάβοντας σήραγγες, εκτοξεύοντας ρουκέτες ή ανακατασκευάζοντας τις υποδομές της κοντά στα ισραηλινά σύνορα. «Με την πλήρη κατανόηση των Ηνωμένων Πολιτειών, διατηρούμε την πλήρη ελευθερία στρατιωτικής δράσης», είπε.