Λίβερπουλ: Ζήτησε συγγνώμη και δε βγάζει σε υποχρεωτική άδεια τους υπαλλήλους της

Λίβερπουλ
Φωτο Αρχείου/ Πηγή: EUROKINISSI

Σε άρση της απόφασής της να βγάλει σε υποχρεωτική άδεια το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων της -εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών από την έξαρση του κορονοϊού- προέβη η Λίβερπουλ, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις τάξεις των φίλων της.

Μάλιστα, η διοίκηση των «κόκκινων» ζήτησε συγγνώμη για την εν λόγω πράξη της μέσω επίσημης επιστολής της τη Δευτέρα (6/4), αναφέροντας πως πρόθεσή της ήταν να προστατέψει τους μισθούς των εργαζομένων της.

«Πήραμε λανθασμένη απόφαση, όπως αποδείχθηκε αυτή, την περασμένη εβδομάδα και θα θέλαμε να απολογηθούμε. Συζητήσαμε με τους μετόχους για την καλύτερη δυνατή λύση. Όπως φαίνεται ήταν λάθος να βάλουμε τους υπαλλήλους στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, λόγω της έλλειψης δράσης στην Premier League εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι προθέσεις μας ήταν εξ αρχής να προστατεύσουμε τους μισθούς των εργαζομένων μας και να μη χάσουν απολύτως τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε άλλους τρόπους για όσο καιρό δεν υπάρχει ποδόσφαιρο και για την απόφαση που πήραμε θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη
», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή του αγγλικού κλαμπ, Πίτερ Μουρ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ κινήθηκαν να επωφεληθούν της σχετικής ρύθμισης που πέρασε η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού, βάσει της οποίας θα πλήρωναν το 20% των αποδοχών των υπαλλήλων της (που θα έβγαιναν σε άδεια) και το υπόλοιπο 80% θα καλυπτόταν από το κράτος.

Κάτι, το οποίο εξόργισε οπαδούς αλλά και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του κλαμπ, όπως οι Τζίμι Κάραγκερ και Ντίτμαρ Χάμαν, αφού θεωρούν ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τζον Χένρι, δεν πρέπει να φορτώσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στο κράτος.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...