Λιβύη: Ανακαλεί τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα

Στην ανάκληση του επιτετραμμένου της στην Αθήνα προχωράει η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, δίνοντας συνέχεια στο διπλωματικό επεισόδιο στην Τρίπολη με τον Νίκο Δένδια.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Μοχάμεντ Χαμούντ, δήλωσε στο πρακτορείο «Anadolu» ότι η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στη στάση του Νίκου Δένδια.

«Η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τον λιβυκό λαό και την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε ότι κλήθηκε στο λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας επιτετραμμένος στη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την άρνηση του Ν. Δένδια να συναντηθεί με την Νάιλα Αλ Μανγκούς

Το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του καταδικάζει την άρνηση του Νίκου Δένδια να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών και αναφέρει ότι θα αντιδράσει.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος του φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης χωρίς μάλιστα να δώσει εξηγήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Αλ Μανγκούς περίμενε να τον υποδεχτεί. Το καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης.

Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

“Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ.Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά” .

Δείτε ακόμα...