Λιβύη: Οι Δυτικοί ζητούν να οριστεί γρήγορα μια νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών

Συμμετοχή του Ν. Δένδια στη διάσκεψη για την σταθερότητα στη Λιβύη, Πέμπτη 21-10-21
Διάσκεψη για την σταθερότητα στη Λιβύη, Πέμπτη 21-10-21 / Πηγή: Eurokinissi

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία ζήτησαν να αποφασιστεί γρήγορα ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τις προεδρικές εκλογές στη Λιβύη που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, 24 Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκαν υπό τις εντεινόμενες ενδοαστικές αντιθέσεις και τις πολύμορφες παρεμβάσεις από ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.

«Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της Λιβύης να σεβαστούν τις προσδοκίες του λιβυκού λαού για ταχείες εκλογές ορίζοντας γρήγορα μια οριστική ημερομηνία για την ψηφοφορία και δημοσιεύοντας χωρίς καθυστέρηση τον οριστικό κατάλογο των υποψηφίων για την προεδρία», δήλωσαν οι πέντε χώρες σε κοινή ανακοίνωσή τους. Οι χώρες αυτές θεωρούν ότι είναι «σημαντικό να διατηρηθεί η ώθηση» προκειμένου να εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση και να «ενισχυθεί η ανεξαρτησία, η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική ενότητα της Λιβύης».

Επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους να διευθετηθούν οι «διαφορές σε πολιτικά και στρατιωτικά θέματα χωρίς προσφυγή στη βία», δηλώνοντας «έτοιμες να ζητήσουν να λογοδοτήσουν αυτοί που απειλούν τη σταθερότητα ή υπονομεύουν την πολιτική και εκλογική διαδικασία με τη βία ή την υποκίνηση σε βία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...