Λιβύη: Τέσσερα πτώματα παιδιών εντοπίστηκαν μετά το ναυάγιο πλεούμενου με δεκάδες μετανάστες

ΕΕ επιχείρηση Λιβύη μεταναστες σύλληψη
Φώτο Αρχείου / Από τις Ναυτικές Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στη Μετανάστευση στη Λιβύη (“Sophia”, “Irene”) / Πηγή: MARCOM

Τα πτώματα τεσσάρων παιδιών ανασύρθηκαν μετά το ναυάγιο πλεούμενου με δεκάδες μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανοικτά από τη Ζαουίγια. Πρόκειται για πόλη στη δυτική Λιβύη περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, ενημέρωσε η λιβυκή επιτροπή της Ερυθράς Ημισελήνου.

«Λάβαμε σήμερα μια αναφορά για πλεούμενο που ανατράπηκε στην ακτή Μουτρούντ, στη δυτική Ζαουίγια, ενώ επέβαιναν σε αυτό περίπου 30 μετανάστες», δήλωσε ο Χόσνι αλ Μπάι, στέλεχος της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανασύρθηκαν τα πτώματα τεσσάρων παιδιών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 1.054 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2020 στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας τον διάπλου της Μεσογείου, ενώ εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Xinhua»)

Δείτε ακόμα...