Λιβύη: Τριμερής συμφωνία Τουρκίας, Μάλτας και κυβέρνησης Τρίπολης

Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Η  Τουρκία, η Μάλτα και η κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, συμφώνησαν την Πέμπτη να προωθήσουν την κοινή τους συνεργασία, να διευκολύνουν την επιστροφή μαλτέζικων και τουρκικών εταιρειών στη Λιβύη και να επαναλάβουν τις πτήσεις ανάμεσα στις τρεις χώρες, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο ομόλογός του της Μάλτας Εβαρίστ Μπαρτόλο και ο πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγέζ αλ Σάρατζ συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, για να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στη βορειοαφρικανική χώρα και τις τριμερείς τους σχέσεις.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι τρεις πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης των νοτίων συνόρων της Λιβύης και της ‘καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων και του λαθρεμπορίου’, σημειώνοντας ότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή όχι μόνο για την ΕΕ, αλλά και για την ίδια τη Λιβύη.

Οι ιμπεριαλιστές κυριολεκτικά κάνουν αγώνα δρόμου για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο. Στη Συρία, στη Λιβύη, στον Λίβανο….

Δείτε ακόμα...