Λονδίνο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο «πλασιέ» επενδύσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας / Νοέμβρης 2022
Φώτο Αρχείου / Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας / Νοέμβρης 2022 / Πηγή: Eurokinissi

Η προβολή της Ελλάδας ως ένας από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας, χάρη στο αντεργατικό νομοθετικό πλέγμα προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων αποτελούν το κυρίως «μενού» της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η «Morgan Stanley», όπου αναμένεται να διαφημίσει τον επενδυτικό «παράδεισο» που τόσο η κυβέρνησή του, όσο και οι προηγούμενες διαμόρφωσαν για χάρη των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά σε βάρος του λαού και των εργαζομένων,.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, που θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του Οικονομικού του Γραφείου, Αλ. Πατέλη, αναμένεται να έχει επαφές με σημαντικούς επενδυτές, που είτε έχουν ήδη τοποθετήσει κεφάλαια στην Ελλάδα, είτε ενδιαφέρονται να το πράξουν.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο Γ’. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο, πριν τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ζητήσει τεχνογνωσία από τον Κάρολο σχετικά με την επιχειρηματική αξιοποίηση των κτημάτων του Τατοΐου, για τα οποία ο Κάρολος φέρεται πώς είχε εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στο London School of Economics με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, σε μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία.

Δείτε ακόμα...