Λωρίδα της Γάζας: Πλησιάζουν τους 17.200 οι νεκροί – Συνεχείς οι θηριωδίες του ισραηλινού στρατού

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι από τους βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 17.177 άνθρωποι από την έναρξη της επίθεσης στις 7 Οκτώβρη. Το 70% αυτών είναι γυναίκες, παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών.

Το υπουργείο ανέφερε ότι 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχουν επεκταθεί πλέον σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό θύλακα.

Επίσης από την αρχή του πολέμου 46.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα, ο κατοχικός στρατός επιδίδεται σε θηριωδίες κατά αμάχων και ξεριζωμένων.

Ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί το σχολείο «Khalifa» του ΟΗΕ στην Beit Lahiya, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου βρίσκονται περίπου 7.000 εκτοπισμένοι. Βίντεο που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν ισραηλινούς στρατιώτες ακροβολισμένους σε ταράτσες γύρω από το σχολείο, να πυροβολούν αδιακρίτως.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι μέσα στο σχολείο που έχουν σκοτωθεί και θα ταφούν στον χώρο του σχολείου λόγω της πολιορκίας.

Αλλά και στο σχολείο «Aleppo» του ΟΗΕ, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, οι ισραηλινοί σκότωσαν δεκάδες αμάχους, πυροβολώντας από τα γύρω κτίρια.

Οι σοροί παραμένουν στο προαύλιο του σχολείου, καθώς όποιος προσπαθεί να πλησιάσει, πυροβολείται από ελευθέρους σκοπευτές.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera, Quds News Network

Δείτε ακόμα...