Λωρίδα της Γάζας: Στους 29 οι νεκροί, ανάμεσά τους 6 παιδιά από τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ

Είκοσι εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των νέων βομβαρδισμών που εξαπολύει το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, και με στόχο να εξαλείψει κάθε αντίσταση στην παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν χθες και σήμερα κατά τις ισραηλινές επιδρομές.

Ωστόσο, το Ισραήλ, κατά τη συνήθη πρακτική του, αρνήθηκε ότι οι βάρβαρες επιδρομές του προκάλεσαν το θάνατο παιδιών και ισχυρίστηκε ότι πολλά παιδιά σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τον Ισλαμικό Τζιχάντ κατά του ισραηλινού εδάφους, αλλά έπληξε από σφάλμα το παλαιστινιακό έδαφος.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικό Τζιχάντ επιβεβαίωσε σήμερα πως ένα εκ των ηγετικών στελεχών της σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς θρηνούν τον ηγέτη τους Χαλίντ Μανσούρ, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας και διοικητή του νότιου τομέα (της Λωρίδας της Γάζας) ο οποίος έγινε “μάρτυρας” ως αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής χθες (Σάββατο)», αναφέρει η ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς είναι το ένοπλο σκέλος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή είχε βρει τον θάνατο ο Ταϊσίρ Τζαμπάρι, φερόμενος επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Δυτική Όχθη.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες ότι υποστηρίζει πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, επιβεβαιώνοντας ότι η νέα κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας γίνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...