Λωρίδα της Γάζας: «Θερίζουν» τον Παλαιστινιακό λαό οι δολοφονικές επιδρομές των Ισραηλινών και η πείνα

Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ συνεχίζει με βομβαρδισμούς επιθέσεις πείνα επιδημίες

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι δολοφονικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού  σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα στην κεντρική και νότια Γάζα, ελάχιστες ώρες μετά την έγκριση του ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για εκεχειρία και ανταλλαγή κρατουμένων.

Με ιδιαίτερη δριμύτητα χτυπήθηκαν προάστια της νότιας πόλης Ράφα, με τον ισραηλινό στρατό να ισχυρίζεται πως διέλυσε «πυρήνες τρομοκρατών». Το μεσημέρι, ο κατοχικός στρατός ανακοίνωσε τερματισμό της εξαήμερης στενής πολιορκίας που πραγματοποίησε σε περιοχές της κεντρικής Γάζας, σκορπώντας ξανά τον θάνατο και την καταστροφή.

Συνολικά, σε 249 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί 37.164 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 84.832. Από αυτούς, 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 120 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, σχεδόν όλα τα μεθοριακά περάσματα της Λωρίζας της Γάζας παραμένουν ερμητικά κλειστά, με το Ισραήλ να εντείνει και με αυτόν τον τρόπο την γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ειδικά στο πέρασμα στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα, πάνω από 2.000 φορτηγά γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, περιμένουν να εισέλθουν…

Σύμφωνα με την Υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), στη Ράφα έχουν απομείνει λιγότεροι από 100.000 άνθρωποι από τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο που είχαν καταφύγει στην νότια πόλη από τους πρώτους μήνες του πολέμου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της UNRWA, πάνω από 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι (σε σύνολο 2,3 εκατομμυρίων) έχουν εκτοπιστεί, οι περισσότεροι πολλές φορές από τα μέρη όπου έστησαν προσωρινά σκηνές αναζητώντας, μάταια, ασφαλές καταφύγιο από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Παράλληλα εκπρόσωπος της UNICEF επανέλαβε έκκληση για την τύχη περίπου 3.000 παιδιών που έχουν αποκοπεί από τη θεραπεία για μέτριο και σοβαρό ή οξύ υποσιτισμό στη νότια Γάζα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Ο εκπρόσωπος τόνισε πως ο κίνδυνος λιμοκτονίας εντείνεται «καθώς η οδυνηρή βία και ο εκτοπισμός συνεχίζουν να επηρεάζουν την πρόσβαση των απελπισμένων οικογενειών σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και υπηρεσίες».

Η υπηρεσία ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στα τρία τέταρτα των 3.800 παιδιών που λαμβάνουν φροντίδα στη νότια Γάζα καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Ράφα.

Δείτε ακόμα...