Λουκασένκο: Στέλνει στρατό στα σύνορα με Λιθουανία, Πολωνία και Ουκρανία

λουκασένκο

Η Λευκορωσία πρέπει να ενισχύσει τα κρατικά σύνορα με τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Ουκρανία με στρατεύματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι θα κάνουν στη συνέχεια. Καταλαβαίνουμε ότι έχουν απομείνει πολύ λίγα κόλπα στο οπλοστάσιό τους πριν ξεκινήσει ένας πόλεμος. Επομένως, είμαστε αναγκασμένοι να αποσύρουμε στρατεύματα από τους δρόμους και ο μισός στρατός μας πρέπει να πάρει τα όπλα και να κλείσει τα κρατικά σύνορα από τα δυτικά, κυρίως με τη Λιθουανία και την Πολωνία» υπογράμμισε το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Λουκασένκο.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως πρέπει να ενισχυθούν και τα κρατικά σύνορα με την Ουκρανία.

«Είμαστε αναγκασμένοι να ενισχύσουμε τα κρατικά σύνορα, με μεγάλη λύπη και με την αδελφική σε μας, Ουκρανία», πρόσθεσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

«Τις τελευταίες ημέρες, αναγκάστηκα, μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας, να οικοδομήσουμε μια κοινή υπεράσπιση του κράτους μας και έχουμε εντατικοποιήσει τις μακροχρόνιες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στα δυτικά της Λευκορωσίας» εξήγησε ο κ. Λουκασένκο.

Δείτε ακόμα...