Μ. Κομνηνάκα: Με άθλιο τρόπο ο πρωθυπουργός στη Λέσβο εργαλειοποίησε το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός με άθλιο τρόπο εργαλειοποίησε το προσφυγικό στην ομιλία του χθες στην Λέσβο, τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο «Kontra», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Λέσβο.

Πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στήσει την φιέστα στην άδεια Μόρια, ενώ δεν είπε ότι δημιουργήθηκε επί συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ ούτε ότι γιγαντώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια σήμερα εκτός από την εικόνα της άδειας Μόριας, παραμένει σε ισχύ η φυλακή στο Μαυροβούνι που μάλιστα ο πληθυσμός της αυξάνεται το τελευταίο διάστημα και χτίζεται στην καρδιά του νησιού μια απάνθρωπη φυλακή με χωρητικότητα πάνω από 5.000 προσφύγων και μεταναστών που πρόκειται να λειτουργήσει πραγματικά ως κέντρο – φυλακή. 

Συνεχίζοντας την κριτική της στον πρωθυπουργό η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε ότι, ακόμα και ο τρόπος που επέλεξε να μιλήσει για την αποτροπή και την φύλαξη των συνόρων στην πραγματικότητα στοχοποιώντας τους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους παρουσιάζοντάς τους ως ότι αυτοί είναι ο κίνδυνος για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα, κρύβει αν θέλετε, ή νομιμοποιώντας και με ένα τρόπο και τις επαναπροωθήσεις και πραγματικά μη βγάζοντας τσιμουδιά για τις ευθύνες για τους χιλιάδες ξεριζωμένους νεκρούς στα νερά του Αιγαίου.

Και βέβαια, συμπλήρωσε η Μ. Κομνηνάκα, την ίδια στιγμή που στοχοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως τον κίνδυνο, όταν πριν λίγο καιρό δεν τον ενδιέφερε να παρουσιάζει και να μιλά για Νατοϊκά νησιά ανοίγοντας άλλου είδους κινδύνους. Ο πρωθυπουργός, επεσήμανε η Μ. Κομνηνάκα, δεν είπε κουβέντα ότι τα νησιά μας συνεχίζουν να παραμένουν τα νησιά του εγκλωβισμού, γιατί δεν άλλαξε τίποτα στην κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, ούτε βέβαια στον κανονισμό του Δουβλίνου, τον οποίο τήρησαν με ευλάβεια, όλες οι κυβερνήσεις, που θα συνεχίσουν να μετατρέπουν τα νησιά μας σε χώρο εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων.

Ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα στο θέμα των υποκλοπών, η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε ότι κανείς δεν μιλά για το ποιος διαμόρφωσε τελικά και συνδιαμόρφωσε το πλαίσιο του ουδείς εξαιρείται των υποκλοπών, που είναι το Ευρωπαϊκό πλαίσιο που ψηφίστηκε, που είναι η κοινή γραμμή και η βάση που συνδέει και όλα τ’ άλλα κόμματα. Και γιατί προχωράμε προς τις εκλογές, κατέληξε η Μ. Κομνηνάκα, τα άλλα κόμματα έχουν αναλάβει δεσμεύσεις και στα ζητήματα αυτά που αφορούν τα δικαιώματα του λαού, όπως και αυτά του προσφυγικού μεταναστευτικού και του Ταμείου Ανάκαμψης, ψηφίζοντας από κοινού τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και εδώ βέβαια μπορεί να κοκορομαχούν και για άλλους λόγους.

Δείτε ακόμα...